Ekokampaamo

Ekologista hiustenhoitoa vahvalla ammattitaidolla, ekokampaajan palvelut Oulussa jo vuodesta 2007.

Ekokampaamossa värjäämme hiuksia kasviväreillä, hoidamme hiuspohjaa ja hiuksia mm. savella, merilevällä, turpeella, öljyillä ja eteerisillä öljyillä. Kaikkiin palveluihin voi yhdistää intialaisen päähieronnan. Ekokampaamon erikoisuutena tarjoamme hiusten energialeikkauksen.

Kasvivärjäys

Värjäykseen käytämme luomulaatuisisa kasvivärejä; hennaa, cassiaa ja indigoa, kaikki värisekoitukset sisältävät jotain näistä kolmesta tai kaikkia. Lisäksi käytämme mm. yrttejä, juuria, käpyjä ja kasveja tuomaan erilaisia vivahteita väreihin. Kasvivärit saadaan nimensä mukaisesti kasveista, kuivatuista jauhetuista pensaanlehdistä, jotka sekoitetaan lämpimään veteen. Pääsääntöisesti sekoittelemme kaikki värit itse.
Kasviväreillä saa luonnollisia ja kauniita lopputuloksia, hiuksen oma pigmentti ja laatu sekä lisäksi mm. kehon pH vaikuttavat lopulliseen sävyyn, joten valmiita värikarttoja ei kasviväreille ole.
Vaalentaminen vaatii aina oman pigmentin poistamista hiuksesta joten varsinaista vaalentamista kasviväreillä ei voi tehdä, vaaleiden hiusten kirkastaminen kyllä onnistuu ja harmaisiin hiuksiin saa kauniita vaaleita sävyjä.

Harmaiden ja vaaleiden hiusten voimakas tummentaminen vaatii tuplavärjäyksen, eli esipigmentoinnin ja tällaiseen käsittelyyn onkin syytä varata tavallista pidempi värjäysaika.
Jotta kasviväri tarttuisi ja pysyisi mahdollisimman hyvin, teemme syväpuhdistavan savihoidon (Argitalin vihreällä savella) pesupaikalla ennen jokaista värjäystä. Mikäli hiuksissasi on paljon synteettisiä käsittelyjä siirtyessäsi kasvivärjäykseen, suosittelemme varaamaan värjäyksen yhteyteen hiusten puhdistuskäsittelyn, jolloin savi / merilevä saa vaikutella hiuksessa pidempään.

Savikirkastus

Uusi ekologinen ja hellävaraisempi hiusten vaalennus. Vaalennus perustuu saveen, ruokasoodaan ja vetyperoksidiin. Hiusta saadaan vaalennettua muutamia asteita, lopputuloksena kauniin luonnollisia toffeen, kullan ja beigen sävyjä. Voidaan käyttää luonnonvärisiin tai kasviväreillä värjättyihin hiuksiin. Kasvivärillä tummaksi (indigo) värjätyt hiukset voi vaalennuksen jälkeen vihertää.

Hoidot

Kaikkiin hiuspohjan-tai hiustenhoitokäsittelyihin voi yhdistää intialaisen päähieronnan tehostamaan hoitojen vaikutusta.

Savihoito

Savi imee itseensä epäpuhtauksia; kuona-aineita, ympäristömyrkkyjä ja kemikaalijäämiä. Savi kuorii kuollutta ihosolukkoa ja stimuloi solujen uudistumista. Se elvyttää lymfaneste- ja verenkiertoa, jolloin hiustupen ravinnonsaanti paranee mikä taas vaikuttaa suotuisasti hiuksen kasvuun.

Savi on myös antiseptinen, se rauhoittaa ja lääkitsee ärtynyttä hiuspohjaa ja korjaa ihovaurioita.

Puhdistavan vaikutuksen lisäksi savi luovuttaa ihon ja hiusten hyvinvoinnille tärkeitä hivenaineita ja mineraaleja kuten mm. piitä, kalkkia, magnesiumia ja sinkkiä.

Saven tasapainottavan ominaisuuden vuoksi se sopii sekä rasvoittuvalle että kuivalle hiuspohjalle normalisoiden talintuotantoa ja raviten kuivaa hiuspohjaa.

Savikäsittely kirkastaa hiusten omaa väriä ja tekee hiuksista ilmavat – luonnollinen volyymikäsittely!

Merilevähoito

Merilevä kosteuttaa ja hoitaa kuivaa ja kemiallisten käsittelyjen rasittamaa hiusta. Pohjois-Atlantin punalevästä valmistettu karrageeni sisältää mm. mineraalisuoloja, rasvahappoja ja mineraaleja, jotka ravitsevat hiusta ja hiuspohjaa. Käsittelyn tuo hiuksiin eloa, pehmeyttä ja kiiltoa.

Ainutlaatuisen raskasmetalleja kantavan ominaisuuden vuoksi merilevähoitoa voidaan käyttää puhdistavana hoitona esim. rokotusten ja amalgaamisaneerauksen jälkeen.

Öljyhoito

Ravitsevat öljyhoidot tuovat kosteutta kuivahtaneille hiuksille ja hiuspohjalle. Käytämme öljyhoitoihin vain puhtaimpia kylmäpuristettuja luomuöljyjä, mm. kehäkukka-, jojoba-, sesam-, argan- ja kookosöljyä.

Oletko valmis ekokampaajan hemmoteltavaksi?

Varaa sinulle sopiva aika verkkoajanvarauksestamme.