Hoidot

Intialainen päähieronta
Korvakynttilähoito
Rosen-menetelmä
Vyöhyketerapia
Hemmotteluhoito

Intialainen päähieronta / Hanna, Linda tai Susanna

Tässä hoidossa yhdistyy sulavasti intialainen päähierontaperinne ja länsimainen niska-hartiaseudun hieronta, lopputuloksena on kokonaisvaltaisesti mieltä ja kehoa rauhoittava hoito!
Käsittely on samaan aikaan sekä virkistävä että rentouttava, mieli kirkastuu ja keskittymiskyky paranee.
Hieronnassa käsitellään selän yläosa, niska-hartiaseutu, olkavarret, pää, kasvot ja korvat. Käsittely poistaa niskan alueen lihasjännitystä ja vapauttaa verenkiertoa pään alueelle. Vilkastunut verenkierto hiuspohjassa parantaa hiustupen hapen- ja ravinnonsaantia, tehostaa solujen uudistumista, poistaa kuona-aineita ja elvyttää hiustenkasvua.
Hieronta tehdään selkänojallisessa tuolissa istuen, vaatteet päällä ja vaikka kesken työpäivän.
Intialaisesta päähieronnasta voi saada lievitystä mm. stressioireisiin, päänsärkyyn ja niska-hartiaseudun jännitykseen.
30 /60min. (60 min sis. hiusten pesun ja kuivauksen).

Akupainanta / Susanna

Akupainanta on ikivanha hoitomuoto. Tuhansia vuosia sitten tiedettiin että painamalla tiettyjä pisteitä saatiin lievitettyä tai poistettua kipua.
Akupainanta sopii hyvin nuorista (yli 13-vuotiaista) vanhuksiin, joille neulahoito voi olla liian voimakas.
Akupainanta vaikuttaa pinnallisiin kudoksiin ja lihaksiin, sekä myös sisäisiin ongelmiin meridiaanien kautta. Akupainannalla voidaan vaikuttaa tuloksellisesti erilaisiin salpaumiin ja energian heikkouksiin. Painanta ohjaa qi:tä sinne missä sitä tarvitaan tai purkaa qi:n stagnaatiota. Qi:n virtausta voidaan ajatella ikäänkuin joen virtauksena. Akupisteet ovat kuin energiaportteja, joita stimuloimalla voidaan säädellä energian kulkua elimistössä ja meridiaaneilla, jokaisella pisteellä on oma ominaisuutensa.

Rosen-menetelmä / Marja

”Tässä menetelmässä on kysymys muuttumisesta – ihmisestä, joka luulemme olevamme ihmiseksi, joka todella olemme.”
– Marion Rosen

Mieli unohtaa, keho muistaa

Rosen-menetelmässä ajatellaan, että psyykkisten suojamekanismien lisäksi ihmisellä on fyysisiä suojautumistapoja. Suojautuminen tapahtuu lihastyön
avulla. Kun elämässä tapahtuu jotain, mitä ei syystä tai toisesta voi tuntea –
siihen ei ole lupaa tai tilaa, sitä ei kestä tai jaksa – niin silloin lihakset tukevat ja suojaavat tunteiden kokemiselta. Lihasjännitykset auttavat meitä selviytymään senhetkisestä ylivoimaiselta tuntuvasta tilanteesta, ovat meidän apuna antaen tukea ja suojaa. Hyvä asia sinänsä, mutta jos jännitys ei pääse vapautumaan tilanteen rauettua, jää se kehoomme ja vähitellen kroonistuu, tulee ikään kuin osaksi omaa itseämme. Tällöin jännitykset saattavat turhaan rajoittaa elämäämme, estää meitä ilmaisemasta itseämme ja tekemästä haluamiamme asioita.
Keho saattaa kantaa pitkään ilman oireita, sitä mitä mieli ei ole pystynyt
käsittelemään. Kun tulemme ympäristöön tai tilanteeseen, jossa on
samankaltainen, tuttu tunnelataus, keho muistaa kuinka puolustautua ja estää
tunteiden läpipääsyn. Kun tämä tapahtuu elämän varrella usein, syntyy kiputiloja kehon väsyessä aina olemaan varuillaan, vaikka syytä ei enää olisikaan. Useimmiten emme ole tietoisia kaikista lihasjännityksistämme emmekä tukahdutetuista tunteistamme. Huomaamme vain kivun ja jäykkyyden.
Rosen-hoidossa jännittyneitä lihaksia käsitellään lihasjännitystä vastaavalla
voimakkuudella, jolloin ihminen tulee tietoiseksi omista jännityksistään. Hoidon
aikana terapeutti ei yritä parantaa, muuttaa eikä neuvoa, vaan muutos tapahtuu
ihmisessä itsessään. Jännitysten lauetessa ja unohdettujen tunteiden,
tapahtumien tai asenteiden noustessa pintaan syntyy mahdollisuus uusien
valintojen tekemiseen.

Rosen-menetelmä sopii, kun
– olet stressaantunut tai väsynyt
– kärsit erilaisista kehon jännityksistä tai kivuista
– haluat lisätä itsetuntemusta ja saada yhteyden tunteisiisi
– haluat rentoutua
– käytät kehoasi itseilmaisuun (tanssijat, näyttelijät, muusikot, puhujat)
– haluat löytää uusia voimavaroja ja mahdollisuuksia elämääsi

Rosen-menetelmä on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä kehoterapia. Se
auttaa rentoutumaan, laukaisee lihasjännityksiä, lisää liikkuvuutta ja elinvoimaa, syventää fyysistä ja psyykkistä tietoisuutta sekä täydentää muita terapiamuotoja.
60min.

Vyöhyketerapia / Linda tai Susanna

Hoito pohjautuu lähinnä klassisen vyöhyketerapian periaatteisiin, jonka mukaan kehon kaikki osat heijastuvat pienoiskoossa jalkaterään, käsiin ja korviin. Käsittelyn pääpaino on jaloissa.
Eri heijastealueita painaen ja hieroen kulkeutuvat viestit hermoston kautta kohde-elimeen. Hoito antaa elimistölle sykäyksen alkaa parantamaan itseään. Tarkoituksena on tasapainottaa ja tehostaa kehon toimintaa.
Vyöhyketerapia vilkastuttaa kehon aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineet saadaan poistumaan kehosta.
Ennen hoitoa selvitetään mahdolliset kontraindikaatiot, hoidon esteenä voi olla esim. sydäntaudit, syöpä ja voimakkaat mielenterveysongelmat.
Hoito tehdään asiakkaan maatessa hoitopöydällä. Käsittelyn voimakkuus säädellään jokaisen oman kipukynnyksen ja senhetkisen terveydentilan mukaan, hoidon tarkoituksena ei ole aiheuttaa kärsimystä, vaan rentouttaa ja virkistää.
Vyöhyketerapiasta voi saada apua monenlaisiin vaivoihin kuten mm. ruuansulatukseen liittyvät häiriöt, hormonaaliset ongelmat, kivut ja säryt, stressi ja unettomuus, astma ja allergiat ym.
Ennen kaikkea hoidoilla ylläpidetään terveyttä ja ennaltaehkäistään vaivojen syntyä!

Susannan vyöhyketerapeuttisen hoidon (90min) yhteyteen voidaan sisällyttää liukukuppaus, akuvasarointi, quasha.

60 / 90 min.

Päästä varpaisiin – hemmotteluhoito / Linda tai Susanna

Tässä hoidossa yhdistyy kaksi super rentouttavaa käsittelyä, intialainen päähieronta sekä vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta, jalkakylvyllä tehostettuna. Hoidon aluksi asiakas istuu mukavasti tuolille ja jalat sujautetaan lämpimään luomuyrtein höystettyyn jalkakylpyyn. Yrttikylvyn helliessä jalkoja hierotaan niska-hartiaseutu, olkavarret ja pää. Tämän jälkeen asiakas peitellään selinmakuulle hoitopöydälle, käydään vielä painellen ja hieroen läpi kasvot, pää ja korvat, jonka jälkeen tehdään rentouttava vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta jalkaterien ja säärten alueelle.
90 min.