Hoidot

Monipuolisesta hoitovalikoimastamme löydät varmasti mieluisan ja tarpeitasi vastaavan hoidon,  autamme mielellään mikäli tarvitset apua sopivan hoidon valinnassa 🙂
Aromahieronta
Hermoratahieronta
Intialainen päähieronta
Klassinen hieronta
Kuumakivihieronta
Rosen-menetelmä
Vyöhyketerapia

Aromahieronta / Susanna

Aromahieronta on rentouttava koko vartalon hoito. Se on lempeä ja luonnollinen tapa tukea terveyttä sekä kokonaisvaltaista mielen ja kehon hyvinvointia. Hieronta on yhdistelmä kevyttä klassista hierontaa ja luomulaatuisten kasveista uutettujen eteeristen tuoksuöljyjen terapeuttisia ominaisuuksia. Öljyt imeytyvät hieronnan aikana sekä ihon että hengityksen kautta verenkiertoon ja lymfakiertoon. Ne voivat mm. lievittää kipuja ja stressiä, laukaista lihasjännityksiä, parantaa unen laatua, poistaa nesteitä, tasapainottaa verenpainetta sekä elvyttää hormonaalista toimintaa ja verenkiertoa. Öljyt valitaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Paras hoitotulos saavutetaan sarjahoidoilla.

Hoidon esteet: raskaus, imetys, haavat, akuutit ihotulehdukset, tarttuva ihosairaus, laskimotukos, tulehdustilat, kuume, flunssa, syöpä, verenvuototauti, päihdetila.

60min.

Hermoratahieronta / Susanna

Kehon kokonaisvaltaisella ääreishermoston hoidolla vaikutetaan keskushermoston ja aivojen toimintaan ja siten kehon omaan kykyyn parantaa itsensä. Kun ääreishermoston toiminta heikentyy, huononee myös keskushermoston toiminta ja vähitellen ihminen voi sairastua erilaisiin sairauksiin. Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla. Hoidon vaikutuksesta keho puhdistuu ja ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu. Hoito tasapainottaa kehoa ja parantaa puolustuskykyä, jolloin vaivat helpottavat ja uusien sairauksien tuloa voidaan estää. Hermoratahieronta ei ole ihmeparantamista, vaan fysiologiaan perustuvaa kokonaisvaltaista hoitoa.

Hoito tehdään löysien vaatteiden päältä päästä varpaisiin painavaa ja pyörittävää otetta käyttäen. Hoito on erittäin rentouttavaa ja sen jälkeen olisi hyvä levätä pari tuntia. Aluksi hoitoja otetaan muutama kerta viikon välein. Näin saadaan kehon hermosolut toimeliaiksi, kehon puhdistajat maksa ja munuaiset elpymään ja solun sisäinen tasapaino eli homeostaasi palautumaan. Samalla elvytetään kehon hormonaalisesta ohjauksesta vastaavien umpieriterauhasten tasapainoista toimintaa. Hoitoa jatketaan yksilöllisesti asiakkaan tilan ja vaivojen mukaan viikkojen, kuukauden tai jopa kuukausien välein. Säännöllinen hoito auttaa ihmistä pysymään kunnossa, elimistö toimii paremmin eivätkä vaivat pääse ”asettumaan taloksi”.

Hoito saattaa aiheuttaa joillakin hetkittäisen muutoksen huonompaan suuntaan. Oireina voi olla pahoinvointia, päänsärkyä, ihottumaa, kuume, kipuja, väsymystä, ripulia jne. Näin käy erityisesti kroonisissa sairauksissa, joissa on tyypillistä kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Hoito puhdistaa elimistöä, jolloin aluksi runsas kuona-aineiden poistuminen saattaa kehon erityselimet (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) suuren työtaakan alle. Ns. paranemiskriisiin pitäisi suhtautua positiivisesti, sillä se osoittaa että elimistössä tapahtuu jotain. Hoitoa ei sen vuoksi pidä keskeyttää.

Hermoratahieronnasta on saatu apua mm. seuraaviin vaivoihin: allergiat, niska- ja hartiakipu, astma, päänsärky, diabetes, reuma, halvaantuminen, ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt, hormonaaliset häiriöt, selkäkipu, ihottuma, sydän-, maksa- ja munuaisvaivat, kolmoishermovaivat, unettomuus, lapsettomuus, vatsavaivat, migreeni, vauvan koliikki sekä määrittelemättömät kivut tai vaivat, joita koululääketiede ei ole tunnistanut

Hoidon esteet: raskaus, juuri tehty leikkaus (2 kk) ja elinsiirtopotilaat. Huom! Hoito sopii myös syöpään sairastuneille ja sydänvaivaisille.

Hermoratahieronta kestää noin 2h.

Intialainen päähieronta / Hanna tai Linda

Tässä hoidossa yhdistyy sulavasti intialainen päähierontaperinne ja länsimainen niska-hartiaseudun hieronta, lopputuloksena on kokonaisvaltaisesti mieltä ja kehoa rauhoittava hoito!
Käsittely on samaan aikaan sekä virkistävä että rentouttava, mieli kirkastuu ja keskittymiskyky paranee.
Hieronnassa käsitellään selän yläosa, niska-hartiaseutu, olkavarret, pää, kasvot ja korvat. Käsittely poistaa niskan alueen lihasjännitystä ja vapauttaa verenkiertoa pään alueelle. Vilkastunut verenkierto hiuspohjassa parantaa hiustupen hapen- ja ravinnonsaantia, tehostaa solujen uudistumista, poistaa kuona-aineita ja elvyttää hiustenkasvua.
Hieronta tehdään selkänojallisessa tuolissa istuen, vaatteet päällä ja vaikka kesken työpäivän.
Intialaisesta päähieronnasta voi saada lievitystä mm. stressioireisiin, päänsärkyyn ja niska-hartiaseudun jännitykseen.
Hoitoon varataan aikaa 30 /60min. 60 minuutin aika pitää sisällään hiusten pesun ja kuivauksen.

Huom! Uusissa tiloistamme teemme päähieronnat kampaamotilassa. Ajanvaraukset päähierontaan vain puhelimitse, jotta voimme tarjota sinulle mahdollisimman rauhallisen ajan hieronnalle.

Klassinen hieronta / Susanna

Klassinen hieronta on hoitotarkoituksessa suoritettua pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa eri tekniikoin toteutettua käsittelyä. Perusotteina käytetään sivelyä, hankausta, puristelua, täristystä ja taputusta. Hieronta osana muita terveellisiä elämäntapoja tukee hyvinvointia, sillä se poistaa lihaskireyttä, lievittää kipua, vilkastuttaa verenkiertoa, kiihdyttää aineenvaihduntaa, edistää nivelten liikkuvuutta sekä rentouttaa ja vähentää stressiä.
Hoidon esteet: haavat, akuutit ihotulehdukset, tarttuva ihosairaus, laskimotukos, tulehdustilat, kuume, flunssa, syöpä, verenvuototauti, päihdetila.
30 /45 /60 /90min.

Kuumakivihieronta / Susanna

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on osana itämaista lääketiedettä käytetty mm. Intiassa, Tiibetissä, sekä Havaijilla. Kuumakivihieronnassa yhdistyy intialaisen hieronnan ja lämpimien kivien rentouttava ja puhdistava vaikutus. Hoidossa käytetään hiottuja basalttikiviä, jotka tuntuvat iholla sileiltä ja pehmeiltä. Kuumakivihieronta on ihanteellinen hoitomuoto rentoutusta hakevalle asiakkaalle, mutta se on paljon enemmän kuin pelkkä ”hyvän olon hoito”.
60min

Rosen-menetelmä / Marja

”Tässä menetelmässä on kysymys muuttumisesta – ihmisestä, joka luulemme olevamme ihmiseksi, joka todella olemme.”
– Marion Rosen

Mieli unohtaa, keho muistaa

Rosen-menetelmässä ajatellaan, että psyykkisten suojamekanismien lisäksi ihmisellä on fyysisiä suojautumistapoja. Suojautuminen tapahtuu lihastyön
avulla. Kun elämässä tapahtuu jotain, mitä ei syystä tai toisesta voi tuntea –
siihen ei ole lupaa tai tilaa, sitä ei kestä tai jaksa – niin silloin lihakset tukevat ja suojaavat tunteiden kokemiselta. Lihasjännitykset auttavat meitä selviytymään senhetkisestä ylivoimaiselta tuntuvasta tilanteesta, ovat meidän apuna antaen tukea ja suojaa. Hyvä asia sinänsä, mutta jos jännitys ei pääse vapautumaan tilanteen rauettua, jää se kehoomme ja vähitellen kroonistuu, tulee ikään kuin osaksi omaa itseämme. Tällöin jännitykset saattavat turhaan rajoittaa elämäämme, estää meitä ilmaisemasta itseämme ja tekemästä haluamiamme asioita.
Keho saattaa kantaa pitkään ilman oireita, sitä mitä mieli ei ole pystynyt
käsittelemään. Kun tulemme ympäristöön tai tilanteeseen, jossa on
samankaltainen, tuttu tunnelataus, keho muistaa kuinka puolustautua ja estää
tunteiden läpipääsyn. Kun tämä tapahtuu elämän varrella usein, syntyy kiputiloja kehon väsyessä aina olemaan varuillaan, vaikka syytä ei enää olisikaan. Useimmiten emme ole tietoisia kaikista lihasjännityksistämme emmekä tukahdutetuista tunteistamme. Huomaamme vain kivun ja jäykkyyden.
Rosen-hoidossa jännittyneitä lihaksia käsitellään lihasjännitystä vastaavalla
voimakkuudella, jolloin ihminen tulee tietoiseksi omista jännityksistään. Hoidon
aikana terapeutti ei yritä parantaa, muuttaa eikä neuvoa, vaan muutos tapahtuu
ihmisessä itsessään. Jännitysten lauetessa ja unohdettujen tunteiden,
tapahtumien tai asenteiden noustessa pintaan syntyy mahdollisuus uusien
valintojen tekemiseen.

Rosen-menetelmä sopii, kun
– olet stressaantunut tai väsynyt
– kärsit erilaisista kehon jännityksistä tai kivuista
– haluat lisätä itsetuntemusta ja saada yhteyden tunteisiisi
– haluat rentoutua
– käytät kehoasi itseilmaisuun (tanssijat, näyttelijät, muusikot, puhujat)
– haluat löytää uusia voimavaroja ja mahdollisuuksia elämääsi

Rosen-menetelmä on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä kehoterapia. Se
auttaa rentoutumaan, laukaisee lihasjännityksiä, lisää liikkuvuutta ja elinvoimaa, syventää fyysistä ja psyykkistä tietoisuutta sekä täydentää muita terapiamuotoja.

Vyöhyketerapia / Linda

Hoito pohjautuu lähinnä klassisen vyöhyketerapian periaatteisiin, jonka mukaan kehon kaikki osat heijastuvat pienoiskoossa jalkaterään, käsiin ja korviin. Käsittelyn pääpaino on jaloissa.
Eri heijastealueita painaen ja hieroen kulkeutuvat viestit hermoston kautta kohde-elimeen. Hoito antaa elimistölle sykäyksen alkaa parantamaan itseään. Tarkoituksena on tasapainottaa ja tehostaa kehon toimintaa.
Vyöhyketerapia vilkastuttaa kehon aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineet saadaan poistumaan kehosta.
Ennen hoitoa selvitetään mahdolliset kontraindikaatiot, hoidon esteenä voi olla esim. sydäntaudit, syöpä ja voimakkaat mielenterveysongelmat.
Hoito tehdään asiakkaan maatessa hoitopöydällä. Käsittelyn voimakkuus säädellään jokaisen oman kipukynnyksen ja senhetkisen terveydentilan mukaan, hoidon tarkoituksena ei ole aiheuttaa kärsimystä, vaan rentouttaa ja virkistää.
Vyöhyketerapiasta voi saada apua monenlaisiin vaivoihin kuten mm. ruuansulatukseen liittyvät häiriöt, hormonaaliset ongelmat, kivut ja säryt, stressi ja unettomuus, astma ja allergiat ym.
Ennen kaikkea hoidoilla ylläpidetään terveyttä ja ennaltaehkäistään vaivojen syntyä!
60 /90min.